18 Jan 2017

Unieke Belgische embryo’s in online veiling vanuit UAE

De tweejaarlijkse veulenveiling Flanders Foal Auction komt met een nieuw initiatief: de Flanders Embryo Auction. Voor het eerst wordt op 10 februari een online embryoveiling georganiseerd die live uitgezonden wordt vanuit CSI3* Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten.

“De Sharjah Equestrian & Racing Club, gelegen op een kwartiertje van Dubai, wil haar leden de kans bieden om uniek fokmateriaal uit België te kopen om in de toekomst een belangrijke rol te spelen in de professionele springsport”, vertelt Luk Van Puymbroeck, die samen met Koen Terryn en Gerald Lenaerts de drijvende kracht is achter de Flanders Foal Auction.  De veilingorganisatie gaat de uitdaging aan de embryoveiling op de kaart te zetten.

Van hotel naar CSI3*
“Het is nu twee jaar geleden dat we als test de Flanders Foal Auction via livestreaming uitzonden in een hotel in Sharjah, met als gevolg dat de interesse gewekt was bij de eigenaar/organisator van de Sharjah International Show jumping. Dit jaar zal de eerste embryoveiling niet in een hotel uitgezonden worden, maar tijdens de CSI3* van Sharjah plaatsvinden.”

Broer of zus Flora de Mariposa 
Samen met presenting partner Lebeau-Courally biedt de Flanders Embryo Auction een unieke collectie aan met 21 embryo’s uit uitzonderlijke prestatiebloedlijnen. Er komen bijvoorbeeld embryo’s te koop uit de halfzus van olympisch kampioen Big Star, uit de volle zus van de olympische springhengst Arko III, uit de moeder van 1.60m Grand Prix-paard Utopia van den Donkhoeve en uit de moeder van 1.60m springpaard Primeval Dejavu. Als kers op de kaart wordt de toekomstige volle zus of broer geveild van toppaard Flora de Mariposa (v. For Pleasure), die zeer succesvol is met Pénélope Leprevost.

De embryo's die verkocht worden,kunnen in België blijven en tegen vergoeding tot en met driejarige in de opfok blijven  “Zo kunnen de mensen wereldwijd topembryo’s kopen zonder de zorg te hebben voor de draagmerrie en het veulen . De embryo’s worden verzekerd tot de dag dat ze naar koper gaan”, vertelt Luk Van Puymbroeck.

Online bieden
Bekijk het aanbod op www.flandersfoalauction.be. De veiling start op vrijdag 10 februari om 13.30 uur Brusselse tijd, wat neerkomt om 16.30 uur plaatselijke tijd in Sharjah (UAE). Wie zich minimaal 48 uur op voorhand registreert via www.equinia.com, kan van waar dan ook ter wereld online meebieden. Telefonisch meebieden is ook mogelijk. De veiling wordt live vanuit Sharjah uitgezonden door www.clipmyhorse.com, afgewisseld met videobeelden van de vader en of moeder of naaste verwanten van de embryo’s. 

Naast deze nieuwe uitdaging blijven de twee Flanders Foal Auctions in België op de agenda staan: zaterdag 24 juni op CSI3* Jumping Bonheiden en donderdag 21 september op het Sentowerpark in Opglabbeek.

 

Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.