23 Jan 2018

Meest gestelde vragen rondom Flanders Embryo Auction

Met het oog op de Flanders Embryo Auction in Sharjah (9 februari) en Ocala (16 maart) hebben we hier antwoorden op de meest gestelde vragen.

1. Wat is een embryo?
Bij embryotransplantatie wordt een embryo (vrucht van acht dagen oud) van een genetisch waardevolle donormerrie overgeplaatst in een draagmoeder. De embryo’s die in Sharjah (UAE) en Ocala (USA) geveild worden zijn al bijna voldragen en worden in het voorjaar en zomer van hetzelfde jaar geboren.

2. Waarom zou je een embryo kopen?
De embryo’s die aangeboden worden door Flanders Foal & Embryo Auction zijn zo interessant qua afstamming dat ze als veulen nagenoeg niet op de markt komen of al voor de geboorte vastgelegd zijn door kopers. Het is een unieke kans om een ongeboren veulen te kopen met een exclusieve afstamming, waarbij de pedigree doordrenkt is met topsportgenen.

 3. Kun je de aankoop van een embryo verzekeren? Wat kost dit?
Ja, dit kan bij onze partner Catherine De Buyl Insurance. De verzekering vanaf 5 maanden dracht bedraagt 13.20% van de aankoopprijs. Wordt de dracht afgebroken en het veulen dood geboren, dan geldt 100% uitkering. Er is zelfs sprake van 200% uitkering bij overlijden na de geboorte tussen 48 uur en 120 dagen.

 4. Als ik een embryo koop, waar wordt deze geboren?
Aangezien de draagmerrie is inbegrepen in de prijs, kan de koper dit zelf beslissen. De geboorte kunnen wij faciliteren. De veulens worden dan onder professionele begeleiding geboren in de Universiteit van Gent, faculteit Diergeneeskunde.

 5. Ik heb zelf geen opfokmogelijkheden. Waar kan het veulen opgroeien?
Bij aankoop van een embryo bieden wij een pakket aan voor de opvang van de draagmoeder en de opfok van het veulen tot de leeftijd van 3 jaar.

 6. Wie is er verantwoordelijk voor de kosten als het veulen is geboren tot het moment dat deze gespeend wordt?
Na betaling wordt de draagmoeder geleverd op plaats van keuze van de koper. Dat houdt in dat de koper verantwoordelijk is voor deze kosten.

 7. Regelen jullie ook het transport van het gespeende veulen naar de klant?
In onderling overleg kan transport geregeld worden.

 

Heeft u meer vragen? Laat het ons gerust weten: info@flandersfoalauction.be
Luk Van Puymbroeck +32 (0) 478 436 163
Gerald Lenaerts +32 (0) 475 77 86 27

 

 

 

Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.