08 Oct 2019

Flanders Foal Auction start nieuwe veilingjaar in Noorwegen

 Flanders Foal Auction blijft internationaal uitbreiden. Naast de jaarlijkse embryoveiling in de Arabische Emiraten en het geslaagde debuut in Dublin in augustus, ligt de focus nu ook op Noorwegen. Op zaterdag 18 januari worden zo’n 100 kilometer ten zuiden van Oslo een twintigtal embryo’s geveild uit de meest succesvolle merriestammen van Europa.

De interesse vanuit Noorwegen om exclusief gefokte springpaarden op jonge leeftijd aan te kopen is groeiende, een reden voor Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts om een embryoveiling in Scandinavië te organiseren. “De ervaring leert dat het loont om naar de klant toe te gaan en dit is een geweldige kans die we met twee handen aangrijpen. Met dank aan onze Noorse partner Ann Christin Rihm, die geweldig werk heeft verzet om dit mogelijk te maken.”

Equestrian Events
De embryoveiling vindt plaats tijdens een nieuw in het leven geroepen evenement, de Equestrian Events op het Arneberg Equestrian Center in Barkåker. “Het evenement wordt speciaal voor de embryoveiling georganiseerd. De organisatoren zijn mijn vrienden: Tonje (Spillers en Top Spec Norway) en Jon Harald Gulliksen, de Noorse chef d’equipe voor jeugdruiters.”, vertelt Ann Christin Rihm.

“Natuurlijk wil Noorwegen zich wil ontwikkelen als fokkerijland, maar het idee voor dit evenement is dat we de betere paarden voor de toekomst weten vast te leggen.”

Clinic Bengtsson en gala
De Equestrian Events biedt meer dan alleen de embryoveiling. Olympisch springruiter Rolf-Göran Bengtsson opent de avond met een springclinic, gevolgd door de veiling. Daarna vinden de Norges Rytterforbund Showjumping Awards plaats. De avond wordt feestelijk afgesloten met een gala, live muziek en een DJ.

Het team van Flanders Foal Auction trekt twee weken later naar de Emiraten voor de vierde embryoveiling in Sharjah op vrijdag 31 januari. Het zomerprogramma zal gevuld worden door veulenveilingen in Bonheiden, Beervelde en Opglabbeek en een terugkerende embryoveiling in Dublin.

Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.