30 May 2018

Flanders Foal Auction maakt zich op voor Bolesworth Elite Auction

Luk Van Puymbroeck windt er geen doekjes omheen. “Het is bijna onmogelijk om resultaat van de Bolesworth Elite Auction 2017 te verbeteren.” Toch houdt hij een slag om de arm voor de veiling in Engeland op het landgoed van de familie Barbour. “De veulens voor de veiling op donderdagavond 14 juni zijn uitzonderlijk goed gefokt.”

Flanders Foal Auction was vorig jaar voor het eerst betrokken bij Bolesworth Elite Auction, die nog nooit zo’n goed veilingjaar draaide. “De lat ligt opnieuw hoog. De veulens die we nu aanbieden zijn echt heel apart”, vertelt Van Puymbroeck die samen met zijn compagnon Gerald Lenaerts tien veulens van Belgische fokkers heeft geselecteerd. Verder komen er zes veulens naar de veiling die op Britse bodem zijn geboren en enkele interessant gefokte jaarlingen.

Drie Cornet's
De pedigrees zijn met sport doordrenkt. Er zijn drie Cornet Obolensky-veulens in de collectie opgenomen: uit 1.60m GP merrie Caught in Action (v. Champion du Lys) van Helena Lundback, uit de halfzus van Gerco Schröders voormalige kampioenshengst Berlin en uit de moeder van de 1.60m GP hengst Casallo Z (v. Carthago)

Er is een Comme il Faut uit de rechtstreekse prestatiestam van 1.60m GP hengst Toulon en een I’m Special de Muze uit de familie van Quidam de Revel. Eveneens interessant zijn de For Pleasure x Baloubet du Rouet uit de halfzus van 1.60m paard Evli Nandele en de For Pleasure x Cassini I uit de 1.50m springmerrie Cover Queen.

Stam Casall
Gefokt uit de rechtstreekse stam van Casall komt Malus LVP Z, die via zijn vader Malito de Reve (Cumano) een halfbroer is van de nummer 4 op de wereldranking Gancia de Muze. Zo heeft een veulen van Casall x Rash R een 1.50m springende moeder (Witch met Emily Ward) en 1.60m springende grootmoeder (T.Sellie met Joy Lammers).

Voor de Big Star uit de volle zus van het 1.50m springpaard Cassini Gold en halfzus van de 1.60m GP paarden Caretino de Joter en Cambito zal veel interesse zijn, net als de Untouchable uit de volle zus van Big Star. De Catoki x Darco uit de volle zus van 1.60m GP paard Udarco is eveneens een eyecatcher.

Check de catalogus in PDF hier: www.bolesworthinternational.com/elite-auction

 

Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.