11 Jul 2019

'Flanders heeft het selectiewerk voor ons gedaan'

De laatste twee veulens van de Flanders Foal Auction in Bonheiden op 22 juni kwamen in Britse handen. Nieuwe eigenaar van Vega van de Berghoeve Z (Vigo d'Arsouilles) en Jiho un Prince (Diamant de Semilly) is Hempleman Equestrian in West Sussex. Tijd om wat meer te vragen over deze stal.
 
"Ik was op de hoogte van de Flanders Foal Auction, omdat ik de Van Overis-paarden en het fokkerijprogramma van Gerald Lenearts volg. Gezien de kwaliteit van de geselecteerde veulens voor de vorige veilingen, leek ons dit de beste manier om kwaliteitspaarden te vinden", vertelt Kerry Dodimead.
 
"We proberen elk jaar een paar veulens te fokken met onze merries en kopen elk jaar een paar goede jonge paarden uit Europa, dus we hebben een sterk aanbod van paarden in elke leeftijdscategorie."
 
"Elk jaar willen we de lat hoger leggen met wat we kopen en zijn we erg enthousiast over deze twee aankopen. We wilden al een tijdje een jong paard met Sophie du Chateau in de moederlijn, aangevuld met ​​Diamant de Semilly is voor ons als een bonus. "
 
"Mijn ruiter Alex Hempleman en ik hebben de catalogus doorgenomen en hij was erg enthousiast over Jiho un Prince. Het veulen voldeed ook aan mijn criteria voor bloedlijnen.Wij zullen hem waarschijnlijk in Europa houden om voor de hengstenkeuring op te laten groeien, voordat hij zijn opleiding in Engeland begint. "
 
"Vega van de Berghoeve viel me op omdat ze verbluffend mooi van type is. Ik probeer merries te kopen om ze straks in te zetten voor de fokkerij. Kun je je een ​​betere grootmoeder dan Pialotta wensen? Ik zou nooit een paard zonder een sterke moederlijn kopen. Flanders Foal Auction heeft het selectiewerk voor ons gedaan."
 
"Beide paarden worden straks opgeleid door Alex Hempleman, wat zijn specialiteit is. Het doel op lange termijn is een internationale springcarriere." 

Vega vd Berghoeve Z Jiho un Prince
Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.