26 Feb 2018

Live Oak International klaar voor Flanders Embryo Auction

Live Oak International, het grootste gecombineerde evenement voor mennen en springen, organiseert de eerste Flanders Embryo Auction in de Verenigde Staten. De embryoveiling vindt plaats op vrijdag 16 maart om 16.30 uur (EST lokale tijd / 22.30 uur CET) in de VIP-tent in Ocala, Florida. Er worden twintig embryo's met de beste Europese springbloedlijnen geveild, wat live te volgen is via www.clipmyhorse.tv.

 
De embryo's aangeboden door Flanders Embryo Auction hebben zulke interessante pedigrees dat ze waarschijnlijk niet te koop zijn als veulen of al voor de geboorte verkocht zijn. Het is een unieke kans om een ​​ongeboren veulen met een exclusieve afstamming te kopen.

Verheugd
"We zijn verheugd om de eerste Flanders Embryo Auction op Amerikaanse bodem te mogen organiseren", zegt Juliet W. Reid, co-president van Live Oak International. "We organiseren hier internationale wedstrijden van het hoogste niveau en ruiters, menners en trainers zijn altijd op zoek naar kwaliteitspaarden. Maar de prijs van paarden is zo enorm gestegen dat meer Amerikanen overwegen om ze te fokken in plaats van later te kopen. Dit is een mooie kans."
 
Eén van de 20 embryo's is een kleinkind van de beroemde Grand Prix-merrie Gazelle ter Elzen (Kashmir van 't Schuttershof x Indoctro) gereden door Kent Farrington. Gazelle heeft al een 1.40m springpaard geleverd, de achtjarige hengst King Kong (Darco) onder Niels Bruynseels.
 
De volledige collectie embryo's die wordt aangeboden bij Live Oak International is hier te vinden.

Meebieden
Bieden voor de veiling is op twee manieren mogelijk - telefonisch via Luk Van Puymbroeck (+32 478 43 61 63) of Gerald Lenaerts (+32 475 77 86 27), of op het concours Live Oak International zelf. Nieuwe kopers die telefonisch willen meebieden, moeten zich enkele dagen voor de veiling registreren.
 
Gestart in 2011 in België als Aalst International Auction, wordt Flanders Foal Auction is inmiddels een internationaal erkende eliteveiling van topgefokte springveulens uit unieke Belgische merriestammen. Naast de reeds bestaande veulenveilingen in Bonheiden en Opglabbeek en de nieuwe samenwerking met Bolesworth Elite Auction veilde het team in 2017 voor het eerst embryo's in de Verenigde Emiraten.
 
"Onze eerste embryoveiling in de UAE was succevol", zegt Gerald Lenaerts, één van de oprichters van Flanders Foal Auction. "We waren op zoek naar een plek om onze eerste veiling in de Verenigde Staten te houden, en we dachten dat Live Oak International perfect was vanwege het hoge niveau van deelnemers en VIP's die aanwezig zijn."

Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.