Flanders Foal Auction sluit af met bijna 16.500 euro gemiddeld

Grote namen uit de hippische wereld trokken donderdagavond naar de Flanders Foal Auction op het Sentower Park om hun hand te leggen op een springveulen uit de beste bloedlijnen van Europa. Met 49.000 euro als topprijs voor de schitterende, zeer lichtvoetig galopperende Quelle Dame van Schuttershof (v. Cornet Obolensky) en een gemiddelde prijs van 16.453 euro per verkochte veulen was de veiling in Opglabbeek bijzonder succesvol.

De selectiecommissie bestaande uit Luk Van Puymbroeck, Koen Terryn en Gerald Lenaerts had een hoogwaardige collectie met veulens en twee embryo’s bij elkaar gezocht. Er heerste na afloop tevredenheid over de omzet ondanks dat de veiling wat moeizaam van start ging en drie veulens door de fokkers niet gegund werden. 

Dat de Flanders Foal Auction in hetzelfde weekend zit als het Wereldkampioenschap jonge springpaarden op domein Zangersheide is een sterke zet, want het gros van het koperspubliek kwam linea recta vanaf Lanaken naar het sfeervolle VIP terras. Veel veulens zijn verkocht aan topstallen en krijgen daarmee alle kansen om hun uitzonderlijke pedigrees waar te maken in de toekomst.

Quelle Dame van Schuttershof (foto) was op voorhand al bijzonder populair. Het kwaliteitsvolle merrieveulen van topvererver Cornet Obolensky x Dobel’s Cento uit de halfzus van Kashmir van Schuttershof vertrekt voor 49.000 naar de Amerikaanse Muney Sunk Stables.

Halfzus Quinci Qualty, een beeldschone dochter van Cornet Obolensky x Crawford, werd voor 31.000 euro aangekocht door het Ierse echtpaar Robert and Antoinette Bryan van de Lisbigney Stud Farm. Zij investeerden ook 20.000 euro in Quasi Dolce Z (Quasimodo van de Molendreef x Caretano Z) uit de stam van Hardrock Z en 11.000 euro in Casilo-K van Kattenheyer Z (Cascadello I x Cassini) uit de lijn van VDL Groep Cannelina.

Antoinette Bryan is vervuld met de nieuwe aankopen. “We kopen nu al sinds 2010 op veulenveilingen en de oudsten lijken heel goed onder het zadel. De enige die we sindsdien op oudere leeftijd hebben gekocht, is een vierjarige op de Dutch Sport Horse Sales. Het klopt dat je al meer weet bij een vierjarige, zoals de gezondheid en de rijdbaarheid, maar wij hebben het liefst veulens omdat je die zelf naar je hand kan zetten. Het is immers moeilijker om iets af te leren dan iets aan te leren. Het is een lange weg, de paarden krijgen bij ons alle tijd om op te groeien, maar het is het zeker waard”, vertelt ze. Paradepaardje van de stal is overigens de elfjarige Falco Van Spieveld (v. Toulon) die 1.60m springt met Cameron Hanley.

Volle broer Go Easy de Muze naar Rusland
De Russische amazone Maria Madenova legde ook toekomsttalent vast. Ze kocht de nog jonge Get it Easy DK (Vigo d’Arsouilles x For Pleasure), de volle broer van Go Easy de Muze die Nederlands kampioen werd met Frank Schuttert, voor 28.000 euro. Voor Quinta van de Rollebeek (Clinton x Heartbreaker) legde ze 20.000 euro neer.

Qerly van Schuttershof (Kashmir van Schuttershof x Darco), kleindochter van Querly Chin, ging voor 25.000 euro naar een Duitse investeerder. De Belg Paul van den Bosch betaalde 25.000 euro voor Quieckly van ‘t Zorgvliet (Flipper d’Elle x Skippy II), een neefje van Joy van ‘t Zorgvliet. Voor 23.000 euro vertrekt Carrera VDL’s halfbroer Quikly du Rouet (Quickly de Kreisker x Baloubet du Rouet) naar een Britse stal.

De Holsteiner fokker Manfred Von Allwörden had zijn oog laten vallen op de kleinzoon van Pialotta,  Grand Prix DK (Vigo d’Arsouilles x Diamant de Semilly) en kocht hem voor 18.000 euro. Handelaar Tall Millstein kocht King Quality Z (Kannan x Clinton) voor 17.000 euro en namens Clarissa Crotta het veulen Qaboom van de Bucxtale (Kannan x Skippy II) voor 10.500.  

Embryo's populair
Met tweemaal 25.000 euro waren de embryo’s van Apardi x Quintero en de volle broer of zus van Aken-winnaar LB Convall (v. Colman) ook in trek.

Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.