Cumano-veulen en halfbroer EK-paard naar Flanders Foal Auction

Na succesvolle veilingen in Sharjah (UAE), Bolesworth (GBR) en Bonheiden (BEL) maakt het team van Flanders Foal Auction zich op voor de 'Grand Final' op donderdagavond 21 september op het Sentower Park in Opglabbeek. “Zonder afbreuk te doen aan onze eerdere veilingen denk ik dat deze collectie heel, heel sterk is”, vertelt Luk Van Puymbroeck.

Uniek is dat er een veulen geveild wordtvan de haast onvruchtbare wereldkampioen Cumano. Deze is in Duitsland geboren via de ICSI-methode waarbij één enkele spermacel direct in de celkern van de eicel wordt geïnjecteerd. Het resultaat: een schitterend, atletisch gebouwd hengstveulen van Jos Lansink’s toppaard uit een voortreffelijke moederlijn. Moeder Cassina (Corofino x Lord) bracht al drie springpaarden op 1.30-1.40m niveau en is een halfzus van het 1.55m Grand Prix paard Van Schijndel’s Cassanova (Carthago) en nauw verwant aan het 1.60m springpaard Celine.

De merrielijnen van de aangeboden veulens zijn doordrenkt met topsportgenen. Er is bovendien een Wild Card gegeven aan een hengstveulen van Cicero Van Paemel uit de moeder van de Grand Prix-merrie Cas de Liberté (Cracky Z x Chellano Z) die met de Belg Niels Bruynseels zeer succesvol was op het Europees kampioenschap.

Van de vader van H&M All In, de winnaar van het EK met Peder Fredricson, worden twee veulens geveild. Daarvan komt Rihanna van Schuttershof (Kashmir van Schuttershof x Quintero) uit de volle zus van het Grand Prix-springpaard Aragorn van Schuttershof van Olivier Phiippaerts en komt ook Ronin van Schuttershof (Kashmir van Schuttershof x Corrado I) uit deze rechtstreekse lijn van Kashmir.

Er zijn vele highlights, zoals ook Philyra LVP Z (Plot Blue x Bamako de Muze) uit de halfzus van het 1.60m springpaard Coriana van Klapscheut van Eric Lamaze, Hutchin un Prince (Diamant de Semilly x Airborne Montecillo) uit de halfzus van Edwina Tops-Alexander’s voormalige topper Itot du Chateau en Rinoa HW (Bamako de Muze x Berlin), waarvan de grootmoeder de volle zus is van oud-wereldkampioen en topvererver Vigo d’Arsouilles.

De Flanders Foal Auction in Opglabbeek sloot vorig jaar af met bijna 16.500 euro gemiddeld en een topprijs van 49.000 euro. Veulens werden wereldwijd verkocht. Opglabbeek ligt vijftien minuten van Lanaken af, waar het wereldkampioenschap jonge springpaarden gehouden wordt.

 

Tijdschema 21 september
18.00 uur: veulenpresentatie
20.30 uur: veiling
Live streaming door www.clipmyhorse.tv
VIP-tafell: 150 euro excl. btw
Niet-VIP: gratis toegang

Adres Sentower Park
Leemkuilstraat 21, 3660 Opglabbeek, Belgium
Slechts 15 minuten vanaf Zangerheide

Voor meer info:
Luk Van Puymbroeck +32 (0) 478 436 163
Gerald Lenaerts +32 (0) 475 77 86 27