14 Jul 2019

Chacco Blue stralend middelpunt Flanders Foal Auction Beervelde

De allereerste Flanders Foal Auction tijdens het Flanders Horse Event in Beervelde pakt spectaculair uit. Op zaterdag 3 augustus worden op het internationaal driesterrenconcours dertig excellent gefokte springveulens geveild, waarbij de invloed van de veelbesproken topvererver Chacco Blue meteen in het oog springt.

Een jaar nadat hij derde werd in de prestigieuze Grote Prijs van Aken, overleed Paul Schockemöhle’s oogappel Chacco Blue in 2012 onverwacht aan de ziekte van lyme. Veel diepviessperma was niet meer voorradig en inmiddels bijna op, in een tijd waarin er bijna geen Grote Prijs voorbij gaat zonder een hoge klassering van een Chacco Blue-nazaat. Chacco Blue voert niet voor niets al een paar jaar de WBFSH-ranking voor dekhengsten aan. 

Drie van Chacco Blue
Flanders Foal Auction gaat drie nakomelingen veilen, stuk voor stuk geboren dankzij de ICSI-technieken waarbij één spermacel in een eicel geïnjecteerd wordt. “Echt uniek dat we er maar liefst drie hebben. Je komt bijna niet meer aan het sperma van Chacco Blue. Ik hoor in de wandelgangen zelfs prijzen van 20.000 euro per rietje. Daar kunnen ze natuurlijk wel veel mee nu de ICSI-resultaten zo goed zijn, maar prijzig is het wel”, legt Gerald Lenaerts uit.

Van de Chacco Blue-veulens komt er één uit de volle zus van Jos Lansink’s voormalige kampioenschapsmerrie Valentina van ’t Heike, één uit de volle zus van 1.60m Grand Prix paard Golden Hawk van Shane Breen (en tevens halfzus van olympisch springpaard London onder Gerco Schröder) en één uit – misschien wel Belgisch beste merrie - Centa de Muze (Cento), die al twee 1.60m en vier jonge 1.40-1.50m springpaarden leverde. “Alles wat uit Centa de Muze komt springt. Ook dit is een fantastisch, atletisch veulen”, vertelt Lenaerts.

Om het veilingverhaal nog mooier te maken, wordt er een nakomeling van Emerald uit de halfzus van Chacco Blue geveild.

Vertrouwen van fokkers
De bijzondere collectie was in no-time samengesteld samen met Luk Van Puymbroeck vertelt Gerald Lenaerts. “We krijgen veel vertrouwen van de fokkers. Ze bieden hun beste fokmateriaal aan.” 

Bijzonder is ook het hengstveulen van Baloubet du Rouet uit de enige dochter van EK-merrie Cella van Ben Maher. Deze Hera van ’t Roosakker presteert momenteel succesvol in het 1.40m. Veel animo wordt er ook verwacht voor de Balou du Rouet uit de halfzus van wereldbekerwinnaar Cornet d’Amour, de Kashmir van Schuttershof uit de beroemde Narcotique de Muze-lijn, de Cornet Obolensky uit 1.60m Grand Prix-merrie Sissi van Schuttershof en de prachtige Bamako de Muze x Hearbreaker, een halfbroer van het olympisch springpaard Grand Cru van de Rozenberg.

Online bieden
De veulenveiling vanuit de hele wereld is te volgen via www.clipmyhorse.tv en het online biedsysteem van WeAuction, waarvan steeds meer gebruik gemaakt wordt. Kopers kunnen na eenvoudige registratie online hun bod uitbrengen op hun favoriete veulen(s). De veiling op zaterdag 3 augustus, begint rond 20.30 uur. Een week later, op vrijdag 9 augustus, veilt het team van Flanders Foal Auction in Dublin.

Bekijk de Beervelde collectie hier

Interesse in online bieden? Klik hier

Auteur: Wendy Scholten

Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.