Belgisch beste springgenen te koop op Flanders Foal Auction

De cijfers spreken voor zich. Belgische springpaarden weten wat presteren is, met als gevolg dat het BWP naar de eerste plaats is gestegen in de WBFSH ranking voor stamboeken. Merrielijnen zijn doordrenkt met sportgenen en daar haakt de Flanders Foal Auction op in. Op donderdagavond 15 september worden 36 springveulens en twee embryo’s met fantastische springgenen geveild op het Sentower Park in Opglabbeek.

De Flanders Foal Auction wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd. “We begonnen in 2011 en gingen al snel twee veilingen per jaar organiseren, waarvan de eerste in juni”, vertelt medeorganisator Koen Terryn. “Inmiddels zijn we gegroeid naar een gemiddelde prijs van 12.500 euro per veulen. Dat kan alleen maar door heel selectief te zijn. Als je tachtig of negentig veulens verkoopt, dan wordt het moeilijk om dat bedrag te halen.

Alle aangeboden veulens en embryo’s komen uit hoogaangeschreven families. “Een heel mooi veulen met drie generaties zonder prestaties zou ik zelf ook niet duur durven te kopen. Wat heb je aan een knappe vrouw die niet kan koken?”, lacht hij.

Koen Terryn is blij met het vertrouwen van de fokkers in de veiling. De veulens komen uit de directe moederlijnen van onder andere Big Star, Sapphire, Pialotta, Westside van de Meerputhoeve en Kashmir Van Schuttershof. Tot de collectie behoren onder meer een volle broer van Nederlands springkampioen Go Easy de Muze, een merrieveulen uit de halfzus van Kashmir van Schuttershof, een Canturano-hengstveulen uit de halfzus van Sandro Boy, een merrieveulen van Vagabond de la Pomme uit de volle zus van Casuality Z en een Kannan-hengst uit de volle zus van Via Volo van de Molendreef.

Voor een KWPN-tintje zorgen het Cordess-hengstveulen uit de volle zus van Grand Prix-hengst Van Gogh, een halfbroer van Carrera VDL en een Tangelo van de Zuuthoeve uit de halfzus van Grand Prix-paard Dejavu.

De veulens van Cornet Obolensky zullen erg in trek zijn, maar die van Casall, For Pleasure, Kashmir van Schuttershof, Kannan, Darco, Vigo d'Arsouille, Quickly de Kreisker, Diamant de Semilly en Emerald zijn niet minder interessant.

Verder worden er twee embryo’s geveild, waaronder de toekomstige volle broer of zus van LB Convall die dit jaar de Grote Prijs van CHIO Aken won met Philipp Weishaupt.

De veiling begint vdonderdag om 20.30 uur. De presentatie van de veulens is om 18.00 uur.

Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.