15 Jan 2021

Alle ogen gericht ‘Flanders-embryo’ Cavalier Russe Z uit Valentina van ‘t Heike

Waarom via Flanders Foal Auction in een embryo investeren als je ook een veulen kan kopen? De reden is dat veulens met zeer exclusieve bloedlijnen moeilijk vast te leggen zijn of uitsluitend voor exorbitant hoge prijzen van eigenaar veranderen. De Rus Sergei Nabatnikov sloeg zijn slag op de embryoveiling in Sharjah (UAE) en heeft zeker geen spijt van zijn aankoop.

BWP-hengstenkeuring
Cavalier Russe Z, de driejarige zoon van de tophengst Casall uit de bekende Grand Prix-merrie Valentina van ’t Heike, overtuigde iedereen op de BWP-hengstenkeuring en is uitgenodigd voor de derde fase. De voshengst valt op met zijn grootramige model, souplesse in beweging en reflexen en vermogen op de sprong. Hij heeft alles in zich om een aanwinst voor de sport en fokkerij te zijn, geheel volgens de verwachtingen gezien zijn pedigree.

44.000 euro
Cavalier Russe Z werd in de Emiraten voor 44.000 euro als duurste embryo verkocht, maar is in zijn waarde verveelvoudigd en is daarmee een aansprekend voorbeeld waarom het interessant is om een ongeboren veulen met een bijzondere afkomst vast te leggen.

Jos Lansink
Het was Jos Lansink die het embryo inbracht in de Flanders Embryo Auction.  “Normaal verkoop ik niks uit Valentina. Als het veulen geboren was, had ik deze aangehouden en later alle kansen gegeven om zich optimaal te ontwikkelen als sportpaard. Daar blijf je gewoon in geloven. Het kan haast niet dat het niet goed is”, vertelt Jos Lansink. “Uiteindelijk heb ik toch ja op het veilen gezegd omdat ik nog twee embryo’s uit Valentina heb en Gerald Lenaerts en Luk Van Puymbroeck erop aandrongen. Ze wilden deze zo graag in hun veiling.”

Olympische Spelen
Valentina (Nabab de Reve x Lys de Darmen), geboren bij Karel Boonen, heeft een speciaal plekje bij Lansink ingenomen. “Tweede in de Global Champions Tour finale, de Olympische Spelen in London gelopen en op de Wereldruiterspelen een medaille gewonnen. Daar komt bij dat ze zich als fokmerrie al bewezen heeft via Epleasure van ‘t Heike en Boomer van ‘t Heike. Die wonnen een keer op dezelfde dag een Grote Prijs. Van hoeveel Grand Prix-merries kun je zeggen dat ze ook zeer goed fokken?”, aldus Jos Lansink.

 

 

Click

Blijf op de hoogte van onze veilingen

Ik ga ermee akkoord dat partijen vermeld in de privacyverklaring mijn persoonlijke gegevens verwerken en gebruiken voor de hierin vermelde doeleinden en dat ik via de door mij vermelde kanalen kan worden gecontacteerd.